fredag den 11. september 2015

Frikadeller uden gluten, mælk og æg

Børnevenlige frikadeller med bacon
Uden æg, gluten og mælk

Min søn elsker disse frikadeller, og var det op til ham kunne vi spise dem hver eneste dag. De er nemme at lave og baconen binder det hele sammen og gør dem cremet i konsistensen Man har brug for en minihakker for at kunne lave dem.
De kan både laves på en pande med lidt olie eller i ovn. Mere om fremgangsmåden længere nede i opskriften.

Ingredienser (passer til ca 4 personer)
  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 100 g bacon i tern (tjek for gluten)
  • 1 mellemstort løg
  • 3 spsk fin ris- eller majsmel (Glutenfri havregryn kan også bruges, men gør den grovere)
  • 1 spsk Maizena
  • 1-2 dl vegetabilsk mælk (ris, soya elller lignede. Kokosmælk eller Soyacusine kan ikke anbefales) 
  • salt og peber (husk at bacon er salt så pas på med for meget salt i)

Fremgangsmåde:
  1. Pil løg og del det i 4.
  2. Put løg og bacon i en minihakker og kør indtil konsistensen er homogen
  3. Bland kød, baconblandingen, krydderier og melet (evt i en røremaskine) sammen med lidt af "mælken".
  4. Tilsæt mælken lidt ad gangen til du har den ønskede konsistens.
  5. Steges i olien på en middelvarm pande.

Hvis du vil bage dem i ovnen skal du tænde ovnen inden du går i gang på 225°C med en bradepande i ovnen. Læg frikadellerne på et bagepapir og når ovnen er varm tages bagepladen kortvarigt ud af ovnen for at lægge bagepapiret med frikadellerne over på pladen. Bag frikadellerne i ovnen i ca 25 minutter afhængig af størrelsen på frikadellerne

Frikadellerne lige efter de er kommet i ovnen.

Frikadellerne efter de er færdige

Ingen kommentarer:

Send en kommentar