søndag den 20. juli 2014

Palmin-"smør"creme, PSC
Vegansk (uden mælk og smør)

Kage smurt op med farvet PSC og dekoreret med fondant.
PSC (palmin-smørcreme) bruges f.eks. til opsmøring af kager inden overtræk med fondant og marcipan, men kan også bruges alene på en kage.
Normalt laves den med rigtig smør, men den kan også laves med FRI-margarine, eller anden fast mælkefri margarine. Lyseblå Bescel vil ikke fungere her.
Den eneste forskel er at man skal bruge margarine direkte fra køleskabet, i modsætning til smør der skal være blødt og derfor være ved stuetemperatur.
Slutresultatet vil være lidt mere blødt end ved brug af smør, men så længe kagen står kold vil konsistensen blive fint fast, som ved brug af smør.

Ingredienser (nok til en 26 cm kage)
125 g Fri margarine, direkte fra køleskabet.
125 g Palmin (= raffineret kokosolie) blødt, dog ikke flydende. 450 g flormelis 2-3 spsk vand
Evt. 2-4 tsk smagsaroma (f.eks. mandelessens giver "marcipansmag")


Pisk alle ingredienserne sammen i ca 5-10 minutter til den er lys og luftigt.

Smør kagen op med den samme. 
Det nemmeste er at smøre et tyndt lag på kagen og derefter stille den på køle i ca 5 min og derefter smøre et nyt lag på

Ingen kommentarer:

Send en kommentar