fredag den 4. juli 2014

Isvafler

Isvafler
uden æg, gluten, nødder og mælk


Noa har fået stor kærlighed for is. Desværre er der ikke ret mange is på markedet som han kan tåle. I frysediskene er der faktisk kun Friskos Filur is, da alle andre indeholder mælk, æg og/eller chokolade.
Derudover kan han også tåle de fleste frys selv is, men de ligner jo ikke helt andres is. Jeg gik derfor på jagt efter en opskrift på isvafler som han kunne tåle. Det var ikke lige til.....
De fleste opskrifter indeholdt for mange æg til at kunne erstatte dem med andet, og ellers var der mandel eller cashewnødder i, som han heller ikke kan tåle.
Efter en halv måneds søgninger fandt jeg endelig denne opskrift på zigzaglyn.blogspot.dk, som jeg har modificeret lidt, da der skulle tilføjes æg til og der blev brugt ahornsirup, som jeg ikke mener der er nogen grund til at bruge i stedet for almindelig sukker, da det ikke er sundere end sukker i lænden.
Det nemmeste er at bruge en isvaffelform til at forme vaflerne med, men det kan sagtens lade sig gøre uden, blot man er lidt hurtig på hænderne da de stivner hurtigt.

Ingredienser (ca 12 stk):
  • 75 ml flydende margarine uden mælk (f.eks. flydende Bescel)
  • 100 g sukker
  • 1 mellem banan (godt moden)
  • 200 g fuldkornsrismel
  • 2 spsk maizena eller kartoffelmel
  • 4 dl vand

Fremgangsmåde:
  1. Varm vaffeljernet op
  2. Mos bananen og pisk alle ingredienserne samme med den til massen er ensartet.
  3. Hæld en passende mængde dej på vaffeljernet og bag vaflen indtil den er godt brun, uden at blive brændt.
  4. Tag vaflen af jernet og form den med det samme.
  5. Stil vaflen i en holder, eller en smal kop/glas når den er stivnet. Herefter kan du stable isvaflerne i hinanden lige så snart de er formet, da de andre afkølede vafler vil sørge for at de lune vafler holder faconen.
Bon appetit.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar