onsdag den 23. marts 2016

Pizzabunde

Pizzabunde
Lækre sprøde pizzabunde

Jeg har prøvet mange forskellige opskrifter på pizza-bunde, da Noa elsker pizza. Denne opskrift er helt klart hans favorit.
Den er forholdsvis nem at lave og egner sig til at fryse ned når den er forbagt. Jeg laver ofte dobbelt portion så jeg altid har en frossen pizzabund klar til at blive fyldt med divere lækkert topping.

Ingredienser: (2 store eller 3 medium bunde)
6 dl lys melmix (Skal være uden husk eller lign)
4 dl vand
25 g gær
1 tsk sukker
2 spsk olie, gerne oliven
3 tsk Xanthan gum
3 tsk Pektin (eks. citrus pektin) - Kan undlades men bliver helt klart bedst med det
1 tsk salt

Fremgangsmåde:
Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål
Rør gæren ud i lillefingervarmt vand i en anden skål.
Hæld melblandingen ned i vandet, sammen med olien og rør med dejkroge eller køkkenmaski i mindst 5 minutter.
Lad dejen hæve tildækket i ca 25 minutter.
Del dejen i 2 stykker hvis det skal være store pizzaer eller 3 for medium størrelse pizzaer.

Her kommer der 2 fremgangsmåder. Den første er helt klart min favorit, men nr 2 er nemmere både under og efterfølgende ift rengøring.
1)
Tænd ovnen på 300 °C eller hvor meget din ovn nu kan klare, med en ren bageplade uden bagepapir i. Ovnen skal have kørt i minimum 15 minutter inden du bruger den.
Drys rismel ud på bordet og rul dejen ud til en pizza med en kagerulle der er smurt med olie, for ikke at sidde fast i dejen. Prik huller i pizzabunden med en gaffel for at minimerer bobler under bagning.
Flyt pizzabunden direkte ind på den varme bageplade, vha en pizza-spartel eller lignende, og bag i 4-8 min, indtil let brun i kanten. Tag pizzaen ud af ovnen og hvis den skal bruges med det samme, kommes der fyld på og sættes tilbage i ovnen, indtil den er klar. Ca 4-7 minutter. Ellers skal den køle helt af inden den kommer i en stor dypfrostpose og i fryseren.

2)
Tænd ovnen på 225 °C, med en bageplade i ovnen. Ovnen skal have kørt i minimum 10 minutter inden du bruger den.
Smør et stykke bagepapir med olie og rul dejen ud til en pizzabund med en kagerulle, der er spurt med olie for ikke at sidde fast. Prik huller i dejen med en gaffel for at undgå bobler under bagning. Kom bagepapiret med pizzabunden på over på den varme bageplade og bag i 5-8 minutter indtil den er gylden i kanten.Tag pizzaen ud af ovnen og hvis den skal bruges med det samme, kommes der fyld på og sættes tilbage i ovnen, indtil den er klar. ca 6-8 minutter. Ellers skal den køle helt af inden den kommer i en stor dypfrostpose og i fryseren.

Lækker sprød bund med knasende kanter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar