Nem frugttærte med sprød bund
vegansk, glutenfri, mælkefri og nøddefri
I anledning af min fødselsdag valgte jeg at lave denne kage så alle gæster kunne spise den, inkl Noa.
Den er meget nem at lave og tager ingen tid. Den kan laves i en springform eller tærteform, og da den er sprød så kan den meget nemt tages ud af formen, hvis ikke den skal serveres i formen. Jeg beklager de dårlige billeder, men jeg kom først i tanke om at tage billeder af kagen da vi næsten havde spist det hele.
Ingredienser (ca 25 cm form)
Bund:
- 4.5 dl. glutenfri havregryn, finvalsede
- 1.5 dl. Brun farin
- 100 gram FRI/Nutana mælkefri margarine
- 50 g Palmin (eller anden kokosolie)
Fyld:
- 100 g hakket mørk chokolade (kan undlades eller erstattes af et tyndt lag marmelade)
- 2,5 dl. vegetabilsk piskefløde (Jeg brugte soya piskefløde på dåse)
- 500 g
friske bær
Fremgangsmåde:
- Rør havregryn og brun farin godt sammen.
- Smelt margarine og Palmin og hæld i havregrynsblandingen og rør det ensartet.
- Hæld blandingen i tærte- eller kageformen og tryk den plan.
- Bages i ovnen ved 200°C i ca 12 minutter (afhængig af ovn)
- Tag den ud af ovnen, læg hakket chokolade på den og smør det ud når det er smeltet. Hvis der skal marmelade på skal det først ske når den er kølet helt af.
- Lad bunden køle helt af, evt i køleskab hvis det skal gå hurtigere (dog først i køleskab når den er kølet lidt af.)
- Pisk piskefløde og smør/sprøjt det på kagen og pynt med friske bær i forskellige farver.
Det var denne Soya-piskefløde jeg brugte. Bemærk de veganske glutenfri kokostoppe ved siden af. Dem kan du se opskrift på her |
De sørgelige rester. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar