mandag den 9. december 2013

Glutenfri julesmåkager uden æg og mælk

Julesmåkager
Uden gluten, æg og mælk


Sidste jul forsøgte jeg at lave småkager til jul, men resultatet blev ikke ret godt. småkagerne blev meget prorøse og smagte næsten kun af sukker.
I år har jeg forsøgt igen og kommet frem til et ret godt resultat. De er stadig lidt prorøse, men smager næsten som rigtige småkager.

Ingredienser

  • 100 g mælkefri margarine (FRI-margarine, Nutana eller lign.)
  • 125 g fuldkornsrismel
  • 25 g Gluten Free Gluten (GFG) - Hvad er dette?
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • No egg-replacement svarende til 1 æg. - Hvad er dette? (Hørfrø"snot", kan også bruges)


 Bland margarine med sukker og vaniljesukker og rør det sammen til en ensartet masse. Bland rismel og GFG sammen og bland det i sukkerlagen, sammen med No Egg pisket op i tilsvarende vand (iht. vejledningen på pakken). Sæt blandingen i køleskabet i mindst 1 time, til den er gennemkold.
Rul dejen tyndt ud på et stykke bagepapir, helst genanvendeligt. Stik småkagerne ud med udstikkere i valgfri facon. Fjern derefter dejen udenom med en paletkniv eller lignende, og læg dette tilbage i skålen. Dette skal ske forholdsvis hurtigt, da der ikke skal ret meget til før at dejen bliver meget blød. Hvis den resterende dej ikke er blevet for blød kan den rulles ud igen, ellers så må den tilbage i køleskabet mens de andre småkager bages.
Inden småkagerne skal i ovnen, kan de pensles med vegetabilsk mælk og drysses med kanelsukker, perlesukker eller lignende.

Bages øverst i ovnen ved 200°C i ca 15 minutter til småkagerne er gyldne i kanten.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar