mandag den 9. december 2013

Æbleskiver uden gluten, æg og mælk

Glutenfri æbleskiver, uden mælk og æg 
Perfekte til børn og voksne. 



Ingen jul uden æbleskiver. Derfor synes jeg ikke at min søn, som nu er 2 år, skal gå glip af dette, bare fordi han ikke tåler hvede, æg, mælkeprodukter, boghvede, nødder og chokolade. Jeg har derfor været ude og købe en elektrisk æbleskivebager. Varmen kan ikke justeres på den, men det gør ikke så meget med denne opskrift, da de har svært ved at tage farve og derfor ikke bliver for hurtigt brændte udenpå. Jeg er så tilfreds med denne opskrift, at jeg også har brugt den når vi har haft gæster, og de synes at de er meget bedre end købe æbleskiver.

Ingredienser:

  • 2 tsk loppefrøskaller (f.eks. FiberHUSK)
  • 5 dl vegansk mælk (gerne en blanding af mælk og soya-yoghurt)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 180 g fuldkornsrismel
  • 20 g Glutenfree gluten (GFG) - Hvad er dette? (Dette kan evt erstattes af 20 g fuldkornsrismel)
  • 80 g majsstivelse eller kartoffelmel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1,5 tsk vaniliesukker
  • 2 tsk sukker
  • 0,5 tsk salt
  • Revet skal af 1 økologisk citron
  • 50g kokosolie (f.eks Palmin)
  • Kokosolie til at stege æbleskiverne i.


Hæld mælken op i en skål (eller en køkkenmaskine) og drys loppefrøskaller ud over. Pisk blandingen i et par minutter.
Imens blandes de tørre indgredienser i en anden skål og kokosolien smeltes i en tredje.
Riv citronskallen ned i mælken og pisk melblandingen og olien ned i mælken. Når dejen er blevet ensartet opvarmes æbleskivepanden/æbleskivebageren.
Når panden/bageren er blevet godt var smeltes lidt kokosolie i hvert hul.
Dejen hæver ikke så meget som normale æbleskiver. Fyld derfor hvert hul med dej så der er en lille top på.
Vendes undervej med et grillspyd eller lignende.
Regn med en bagetid omkring 15 minutter. De er færdige når de er blevet faste i konsistensen.

Lad dem køle lidt af inden du servere dem. De er bør dog serveres lune.

Kan fryses ned.


Købt i Føtex til 75 kr (også set i Netto, dog til 99 kr)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar