Glutenfri tortillas
Uden gluten, mælk og æg
Denne opskrift er også fundet Madgudinden's blog. Det er en god blog som har mange interessante opskrifter. Opskriften er ændret en smule, men burde smage næsten ens.
Ingredienser: (6-12 stk afhængig af størrelse og tykkelse)
250 g fint majsmel
100 g. fuldkornsrismel
3 spsk kold mælkefri magarine (FRI/Nutana) eller 2 spsk kokosolie
½ tsk. salt
1 spsk. maizena
15 g loppefrøskaller (Fiber HUSK eller lignende)
ca 2 dl. vegetabilsk mælk eller vand (Måske lidt mere)
Rør de tørre ingredienser sammen med margarinen, så det ligner rasp.
Tilsæt mælken lidt af gangen mens dejen æltes, gerne i køkkenmaskine. Dejen skal være sammenhængende og elastisk.
Læg dejen i en dybfrostpose og læg den i køleskabet indtil den er gennemkold (30-60 minutter, gerne længere)
Tag dejen ud af køleskabet og del den i passende stykker (afhængig af den ønskede størrelse på tortillaen)
Rul stykkerne helt tyndt ud på et meldrysset bord (majsmel). Drys også ovenpå dejen så den ikke hænger i kagerullen.
Steg på en varm pande uden fedtstof og vend den når "blærerne" på tortillaen bliver brune.
Det bedst er at rulle en tortilla ud af gangen og så stege den, mens man ruller den næste. Hvis man ruller alle samtidigt, skal der drysses med lidt majsmel i mellem tortillaerne, når de stables og lægges under et rent fugtigt viskestykke. Inden du steger dem, skal det værste mel børstes af tortillaen.
Dejen kan fryses ned, så man bare lige kan tage den op dagen inden man skal bruge den. Man kan også tø det op ved lav effekt i mikrobølgeovn og ælte det med jævne mellemrum indtil dejen ikke længere er frossen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar