Glutenfri pitabrød
Børnevenlige pitabrød
Jeg faldt over en opskrift på glutenfri pitabrød hos Madgudinden, som samtidigt er veganer-venlige. Jeg har tilpasset opskriften så den er mere børnevenlig, og har simplificeret opskriften lidt.
Ingredienser:
3 dl vegetabilsk mælk (ris/havre/soyamælk) (komælk eller vand kan bruges)
15 g gær
20 g loppefrøskaller (Fiber HUSK eller lignende)
100 g fuldkornsrismel
50 g fin majsmel (gerne fuldkorns)
50 g maizena/kartoffelmel
2 tsk sukker
1 tsk salt
½ dl olivenolie (50 g)
- Rør gæren ud i mælken og tilsæt loppefrøskallerne.
- Pisk loppefrøskallerne helt ud i væsken. Dette tager op til 5 minutter.
- Bland resten af ingredienserne, undtagen olien, sammen i en anden skål og rør det sammen med mælken sammen med olien, indtil dejen er elastisk. Det kan med fordel gøres i en køkkenmaskine med en K-spade eller dejkrog, da det skal æltes i op til 15 minutter. Hvis du bruger hænderne, så gnid hænderne i olie, så hænger dejen ikke så meget i.
- Kom olie på bordet og hænder og rul dejen til en pølse.
- Del pølsen i 6 stykker og form hver stykke til en bolle, som du ruller ud til 1 cm høje pitabrød.
- Læg pitabrødene på en bageplade med bagepapir og smør dem med olie.
- Lad dem hæve i 1 time og bag dem herefter ved 250°C i 5-8 minutter.
Bør spises mens de er lune.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar