mandag den 9. december 2013

Glutenfri pebernødder, uden æg og mælk

Glutenfri pebernødder
Nemme at bage, og med få ingredienser.


Ingredienser
150 g FRI/Nutana margarine (mælkefri margariner, som er ekstra gode til at bage med)
185 g sukker
240 g fuldkornsrismel (f.eks urtekrams)
90 g kartoffelmel
2 tsk bagepulver
3/4 dl kokosmælk (ikke light)
1 brev pebernød krydderi fra Dr.Oetker

Bland melet med bagepulver og krydderiblandingen.
Rør margarine og sukker sammen til en ensartet masse og tilsæt melblandingen og kokosmælken under omrøring.
Sæt dejen koldt i ca 1 time.
Rul dejen ud i lange pølser på bagepapir (gerne genanvendeligt) og skær passende stykker. Rul stykkerne til små kugler og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir. Lad der der være afstand mellem kuglerne.
Bages øverst i ovnen ved 175 °C i ca 12-13 minutter indtil de er gyldne og faste. Bagetiden afhænger meget af størrelsen på pebernødderne, samt ovnen, så hold godt øje undervejs.

1 kommentar:

  1. Vanvittig lækker pebernød opskrift. Svært at finde erstatningen til de originale smag og produkter når man har allergi børn, men de her falder i god snag hos alle her hjemme. Tak :)

    SvarSlet